Historien bakom A-creme

Det är inte många produkter som fortfarande finns kvar 60 år efter att de lanserats. A-Creme är dock en sådan. Och det finns ett skäl: A-Creme är en unik creme för känslig hud. Inte
 för att den innehåller några revolutionerande ingredienser, utan för att den bara fungerar. Den tränger lätt in, återfuktar huden och svider inte. Den är mild och snäll över hela kroppen och berikad med vitamin A som är gynnsamt för känslig och lättirriterad hud.

Spännande historia

Kemisten Evert Berlin var i början av 1950-talet verksam inom forskning och utveckling inom läkemedelsindustrin. Bland annat arbetade Evert med utveckling av hudvårdsprodukter hos läkemedelsbolaget Astra. Everts fascination av hudens egenskaper och den unika kunskap han byggt upp inom läkemedelsindustrin, sporrade honom att utveckla en egen bra hudcreme.

A-vitamin centralt

Evert hade tidigt insett A-vitaminets goda egenskaper för huden. Likaså vikten av högkvalitativa råvaror. Everts experimenterande ledde fram till en mjukgörande creme som lätt absorberades av huden och inte skapade någon irritation. A-Creme var född, och året var 1953.

Testade på tandläkare

För att verkligen utvärdera A-Cremes mjukgörande och återfuktande egenskaper, lät Evert Berlin ett antal tandläkare utvärdera cremen. På den tiden fanns inte engångshandskar, utan tandläkaren tvättade istället händerna regelbundet före och efter varje patient. Eftersom detta ofta ledde till hudproblem för tandläkaren, var detta verkligt ett utmanande test.

Idag till för alla


Evert hade rätt i sitt antagande, tandläkarna fick en ovärderlig hjälp av A-Creme och under många år såldes cremen enbart till tandläkare via dentalgrossisterna.
Idag är dock A-Creme tillgänglig för alla. A-Creme har också snabbt blivit ett ”måste” för alla, såväl äldre som barnfamiljer. Skälet är enkelt, A-Creme återfuktar skonsamt och milt, även när man har lite känsligare hud. Tack Evert Berlin!